Låna pengar

Valmöjligheterna är många för den som vill låna pengar. Somliga föredrar att personligen bege sig till banken när man skall teckna bolån men med dagens teknik kan du lika gärna upprätta detta avtal från ditt hem. Du kan nämligen i stort sett söka alla typer lån direkt över nätet. Det digitala ansökningsformet lämpar sig särskilt väl för konsumtionslån, dit privatlån och blancolån räknas.

laanAtt ta lån är inget man beslutar sig för att göra på några minuter, det är ett beslut som måste mogna fram. Innan du bestämmer dig för om lån är rätt väg att gå måste fråga dig själv om du behöver låna och hur mycket du är beredd att betala för detta. Även om vissa lån är mer prisvärda än andra, är det alltid dyrare att lån jämfört med att spara ihop samma summa själva. Mindre lån är ofta dyrare än större, det lönar sig därför nästan alltid att låna större belopp jämfört med flera små. Om du redan har flera sms-lån eller snabblån kan du minska kostnaden för dessa genom att samla dem på ett ställe.

Hur din livssituation påverkar dig när du skall teckna ett nytt lån:

  • Din inkomst har stor betydelse för hur kreditgivaren bedömer din återbetalningsförmåga. Personer med högre inkomst har lättare att få ansökan beviljad än låginkomsttagare.
  • Om du bor sambo kan ni samsöka och på så vis få lägre ränta och lånelöfte på ett högre belopp.
  • Fackmedlemmar kan ansöka om särskilda lån vilka medför en lägre räntesats.
  • Om hushållet är rejält skuldsatta sedan tidigare kan det bli svårt att få igenom ansökan av denna anledning.
  • Betalningsanmärkningar behöver inte nödvändigvis leda till avslag men det är en försvårande faktor.
  • Äger du ett hus, en bil eller någon annan egendom kan banken ofta erbjuda dig större kapital till förmånligare pris.

För likvärdig jämförelse använder vi effektiv ränta, det innebär att både årsränta och avgifter är inkluderade i räntesatsen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.