Lägga om dyra lån en guide

Väldigt många lån är onödigt dyra. Oftast finns det goda möjligheter att få ner kostnaderna för lånen bara man är villig att engagera sig lite.  Förenklat kan man säga att det finns två alternativ för den som vill lägga om sina dyra lån. Man kan göra det på egenhand eller kan man vända sig till en lånemäklare och låta denne göra grovjobbat.

dyra lånAtt lägga om lån är inte speciellt svårt i sig. Vad som krävs är att du beviljas ett nytt lånavtal med bättre villkor innan du löser dina dyra krediter. När du gör detta utan mellanhand måste du först börja med att jämför räntekostnaderna hos olika kreditgivare. Därefter kontaktar du de banker eller låneinstitut som verkar intressanta. En nackdel med att göra detta själv, är att det är tidskrävande en annan är att du inte kan skapa budgivning långivarna sinsemellan.

När du väljer att använda en låneförmedling ökar dina chanser till ett bra anbud eftersom de skickar ut din ansökan om att lägga om lån till ett flertal banker samtidigt. Av dessa kan du sedan välja den kreditgivare som är villig att ge dig bäst villkor

Saker att tänka på när du skiftar långivare

Normalt skall det inte vara några problem att byta från en långivare till en annan, så länge lånen återbetalas i sin helhet. Samtidig är det extra viktigt att läsa igenom alla avtal du skriver under för att undvika alla tänkbara missförstånd. Om du låter en lånemäklare driva ditt ärende, be då om att få kopior på samtliga avtal som görs i ditt namn.

Det kan även vara klokt att själv räkna på om det verkligen blir billigare att omplacera lånen. Kom ihåg att räntan endast blir relativt lägre om du väljer att betala av lånet över en längre period. Räkna därför på den faktiska totala kostnaden snarare än månadskostnaden.